tka+d logo
 
CAP4
Capilano Residence
Location: North Vancouver BC
Floor Area: 200 sq.m.
Date: 2005

This project was the first phase of a 3 phase renovation to a 1950’s rancher in North Vancouver, BC. The project involved a major interior reconfiguration and the construction of new outdoor living spaces. The established but overgrown garden was home to massive 2nd growth cedar and fir trees and an impressive Japanese maple which was to become the ultimate focus of these outdoor living spaces. The subtle manipulation of the landscape retains the existing west coast qualities while creating usable spaces for a young family. Each of these spaces enjoys a unique climatic orientation and connection to the landscape. The work in this phase was carefully designed to ensure maximum reuse of materials in future phases
 
cap1cap2cap3CAP4GREYBOXGREYBOXGREYBOXGREYBOX  GREYBOXGREYBOX
 
bottom tka+d logo